Lekker lang fit & fun

Langer gezond leven, dat wil toch iedereen? Maar hoe doe je dat? Wij hebben enkele fit & fun ideeën voor je!

Gezond eten

Het spreekt eigenlijk voor zich: als je langer gezond wilt leven, dan is het belangrijk om goed en gezond te eten. Verwen jezelf daarom met lekkere verse producten van het seizoen, en blijf ook variëren. Geniet bijvoorbeeld ook eens van verse salades en soepen voor de lunch in plaats van elke dag die bruine boterham. Natuurlijk is het slim voor je gezondheid om ook niet al te veel te snoepen en vet te snacken, en om niet te veel alcohol en koffie te drinken. Maar kies je wel voor een bakje chips, of een wijntje bij het avondeten, vergeet er dan vooral niet van te genieten!

Beweeg je fit

Wie langer fit wil blijven, moet goed bewegen. Dat is helaas niet voor iedereen even makkelijk. Ben je geen sportschool-bezoeker, maar wil je toch graag blijven bewegen? Kijk dan eens naar de volgende suggesties:

  • Voor de conditie van je hart, de spieren in je onderlichaam en je algehele weerstand is het goed om elke dag minimaal 10.000 stappen te zetten. Dit kun je bijhouden met een pedometer (of stappenteller). Is de avond gevallen en ben je nog niet aan het voor maximale aantal stappen toegekomen? Ga dan naar buiten voor een lekkere wandeling.
  • Kinderen bewegen altijd. Doe eens gezellig met ze mee in de speeltuin, of ga met ze voetballen, klimmen en klauteren, fietsen, badmintonnen, …. Of zet samen met de kids een survival parcours op. Fit en fun verzekerd!
  • Kom je regelmatig een lift of roltrap tegen op weg naar je werk? Verander je gewoonte en kies voor de trap. Wanneer je dit een week of drie hebt volgehouden, gaat het daarna als vanzelf en denk je er niet eens meer aan om anders te doen.
  • Doe wat je leuk vindt! Hou je er niet van om elke week dezelfde sportlessen te volgen op de sportschool, maar vind je het wel leuk om actief te blijven? Neem jezelf dan voor om elke week een activiteit te ondernemen die je echt leuk vindt. De ene week ga je bijvoorbeeld skaten, de andere week zwemmen. Doe eens mee aan een klimworkshop, ga boogschieten of trek je schaatsen aan deze winter!

Geniet nooit met mate

Langer van je leven genieten draait natuurlijk niet alleen om streng diëten en bewegen. Het belangrijkste is dat je het fun houdt: geniet ervan! Dat is goed voor lichaam en geest en houdt het leven leuk!

Fit & Fun midweken

Langer gezond leven, dat wil toch iedereen? Speciaal daarom heeft Center Parcs iets nieuws ontwikkeld: de Fit & Fun midweken bij Parc Sandur! Fit & Fun vakanties combineren goed gezelschap, lekker eten en drinken, ontspanning en beweging. Genieten van rust en ruimte in een comfortabele omgeving met professionele begeleiding.

Gedurende de Fit & Fun vakanties zullen er diverse activiteiten worden ondernomen, waaronder:

  • Wandelen en fietsen
  • Pitch & Putt
  • Aquajogging
  • Wijnproeverijen
  • Beauty behandelingen
  • Boogschieten

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden. Je kiest zelf wat bij jou past. En bij iedere stap wordt er bijgehouden welke invloed dit heeft op je gesteldheid, zodat je ook na jouw verblijf bewust bezig kunt blijven met je gezondheid! De eerstvolgende aankomstdatum is maandag 21 september. Kijk hier voor meer informatie of om te boeken.

Wat is jouw tip voor een Fit & Fun leven?