Het is vandaag World Storytelling Day!

Vandaag is het World Storytelling Day en wat is er fijner dan een goed verhaal? Zelf met een boek wegdromen of ’s avonds met de kinderen lezen voor het slapen gaan. Hun fantasie slaat zeker op hol met een stoer verhaal van Orry en zijn vrienden. Vanavond extra vroeg naar bed dus! En lekker samen wegdromen bij de avonturen van Orry, Woops, Rep en Bing. Weten hoe het onderstaande verhaal verder loopt? Orry & zijn vrienden vertellen het je graag in Center Parcs! 


Vallende sterren
 

Orry, Woops, Rep en Bing hebben zich verzameld in de boomhut van Bing voor een slaapfeestje. Ze hebben gesmikkeld van de koekjes van Orry en gedanst op de muziek van Rep. Al dat springen en swingen is best vermoeiend! Het is tijd om te gaan slapen. In Bings boomhut kun je heerlijk in de openlucht slapen, onder de sterrenhemel. Iedereen heeft zijn pyjama aan en is onder de dekens gekropen. Voordat ze gaan slapen vertelt Woops een mooi verhaal. Ze kan prachtig vertellen, daar heeft ze geen boek voor nodig. Haar hoofd zit vol met verhalen, sprookjes en gedichten. Als iedereen om haar heen zit wijst Woops naar de hemel. Die staat vol schitterende sterren. Af en toe zien ze er eentje uit de lucht vallen. Zoef! Een klein streepje licht schiet naar beneden. “Zo veel vallende sterren hebben jullie zeker nog nooit gezien”, zegt Bing. “Wisten jullie dat als je een vallende ster ziet, je een wens mag doen?” vraagt Woops. “Tuurlijk!” antwoorden Orry, Bing en Rep. “Dat weet toch iedereen!” “Maar”, zegt Woops geheimzinnig, “ weten jullie ook dat als je een vallende ster vangt, jouw wens echt uitkomt?” “Echt waar?” vraagt Orry verbaasd. “Pfff”, lacht Rep, “wat een onzin.” “Jaaa pfff … onzin!” roept Orry hard. Maar hij is er toch niet zo zeker van. Stel je voor … “Weet je wat”, zegt Woops, “er is maar één manier om erachter te komen of het waar is. Laten we het proberen!”
 


Woops geeft iedereen een klein doosje met sterretjes erop. Met dit doosje moeten de vrienden proberen om een vallende ster te vangen. Bing en Orry staan al te springen om aan de slag te gaan. In de verte zien ze al een ster naar beneden vallen. “Ha, die is voor mij!”, roept Orry, en hij trekt een sprintje. De stoere Bing geeft zich niet snel gewonnen en rent Orry achterna. “Wacht maar, ik ben veel sneller dan jij!” Hoe hard Orry ook rent, hij kan niet op tegen de lange benen en sterke spieren van Bing. Binnen een paar seconden wordt hij al ingehaald. Met grote stappen rent Bing naar de vallende star. Zijn ogen zijn strak gericht op de ster, die nu bijna de grond lijkt te raken. Nog even … heel even … Bing strekt zijn armen uit naar de vallende ster. Maar wat hij niet heeft gezien, is dat hij recht op een diepe kuil afrent … Orry kijkt toe hoe Bing steeds dichter bij de vallende ster komt. “Verdorie”, denkt hij, “ik wou dat ik zo groot en sterk als Bing was.” Hij remt af en ziet Bing aan de horizon verdwijnen. Hij heeft de vallende ster vast al in zijn doosje gevangen. Woops klopt Orry op zijn schouder. “Geeft niets Orry, er zijn nog genoeg vallende sterren om te vangen.” Ze heeft gelijk, overal om hen heen zoeven sterren naar beneden. Zoef … zoef … zoef … Orry is al snel weer opgevrolijkt. Samen met Rep en Woops gaat hij verder op sterrenjacht. Als hij niet de eerste vallende ster vangt, vangt hij toch de tweede? Of beter nog, de grootste!
 


Orry, Woops en Rep zijn zo druk bezig met de vallende sterren dat ze Bing helemaal zijn vergeten. Het valt hen niet op dat hij al een hele tijd weg is. Totdat ze een luid geroep horen. “Hallo? Help eens!” klinkt het in de verte. De drie vrienden schrikken op. Wat was dat? Dat lijkt wel de stem van Bing! Ze laten de wensdoosjes vallen en rennen op het geroep af. Als er maar niets ernstigs aan de hand is! Het geroep komt steeds dichterbij, ze zijn er bijna! Opeens zien ze een grote kuil voor zich. Voorzichtig kijken Orry, Woops en Bing over de rand. Enkele meters naar beneden zien ze Bing. Hij houdt het wensdoosje omhoog. “Hebbes!” lacht hij trots. “Maar eh … haal me nu maar uit deze kuil jongens!” “Geen zorgen Bing”, roept Orry hem toe, “we halen je er wel uit. Ik zoek een touw, of een ladder, ik bel de brandweer, ik…” “Geef maar gewoon je hand Orry”, antwoordt Bing. Woops en Rep laten Orry naar beneden zakken en hij steekt zijn hand uit naar Bing. Dankbaar pakt Bing Orry’s hand vast en laat zich uit de kuil trekken. Wie had ooit gedacht dat de sterke Bing nog eens hulp nodig zou hebben? Heeft iedereen een ster gevangen?” vraagt Woops. “Laten we dan teruggaan naar de boomhut om het eerste wensdoosje te openen.” Dat vindt iedereen een goed idee. Een voor een klauteren Orry, Bing, Woops en Rep naar binnen en gaan op het mosbed van Bing zitten, met de wenskistjes op hun schoot. “Luister nu goed “, zegt Woops.

Gebruik gewoon je fantasie. Bedenk je wens heel snel Jouw wens komt uit in 1-2-3. Met een lichtflits, scherp en fel. De 1e wens kan beginnen!