4 Tips voor een Kerst zonder stress

Welke gerechten komen er op tafel? Wat doen we aan? Wie nodigen we uit en hoe laat? Is er nog tijd om het huis mooi te versieren? Deze en nog veel meer vragen brengen met de feestdagen vaak stress met zich mee. Nergens voor nodig – met deze tips zit jij er deze decembermaand stressvrij bij!

Shop online

Je kostbare vrije tijd besteden aan zoektochten naar het perfecte cadeau in overvolle winkels - waarom zou je? Laat je jas op de kapstok hangen, zeet een lekker warme kop thee voor jezelf en kruip achter je computer. Er zijn genoeg sites waar je inspiratie voor cadeaus kunt vinden en ook bestellen doe je gewoon online. Sommige webwinkels hebben zelfs een inpakservice om het je nóg gemakkelijker te maken!

Houd het simpel

Ben jij degene die dit jaar de festiviteiten rondom Kerst verzorgt? Houd het simpel en het komt allemaal goed. Denk eraan dat men uiteindelijk echt liever een avond van elkaars gezelschap geniet dan van perfect eten en een fantastische aankleding. Een grote pan soep en verschillende hapjes die je van tevoren kunt klaarmaken of bij de traiteur bestelt, doen het prima. Als het gezelschap goed is, kan daar geen 10-gangendiner tegenop!

Maak je niet te druk

Het klinkt zo simpel, en eigenlijk is dat het ook. Soms kan een mens zich al druk maken over de feestdagen voor er ook maar iets is gebeurd. Nergens voor nodig! Spreek je om 4 uur af bij je (schoon)ouders? Slaap dan die dag lekker uit en kijk daarna gezellig met het gezin een leuke familiefilm. Zo gaan jullie met zijn allen helemaal ontspannen op visite. En als de visite bij jullie komt kun je natuurlijk hetzelfde doen. Zorg er dan wel voor dat de nodige voorbereidingen (tafel dekken, gourmetschotels prepareren, cadeaus inpakken, de kleren van de kinderen klaarleggen, …) al zijn gedaan voordat de film begint.

Vier Kerst buiten de deur

Makkelijker kun je het niet maken – vier kerst buiten de deur! Trommel je familie en/of vrienden op en ga lekker een paar dagen naar Center Parcs, waar je kunt genieten van winterse sferen, de warmte van je geliefden, van tropische zwempret in de Aqua Mundo en dansende lichtjes in de Winterparade. En voor de allerkleinsten zijn er de Voorleesverhaaltjes. En het mooie is... dit alles zit al in de prijs inbegrepen! Bovendien hoeft niemand zich druk te maken om het kerstdiner, dankzij de speciale culinaire arrangementen. Wat wil je nog meer? Kijk voor meer informatie of boek meteen een van de waanzinnige winteraanbiedingen bij Center Parcs.

Wat is jouw tip voor een stressvrije Kerst?