De omgeving ontdekken: Terhills in België

Terhills is een voormalig mijnbouwgebied in Belgisch Limburg. In de jaren tachtig liepen hier de mijnwerkers nog ver onder de grond door de mijngangen om het zwarte goud te winnen. Maar de tijd van steenkool is voorbij. Het goud is nu bóven de grond te vinden.

Het is een juweel van een gebied waar duurzaam toerisme steeds belangrijker wordt. Hoog tijd om Terhills te gaan ontdekken dus. Of je nu houdt van shoppen, van buitensport, van lekker eten of van eropuit trekken in de natuur – iedereen komt hier aan zijn trekken.

De Hoge Kempen

Neem het groene hart van Terhills: De Hoge Kempen, hét Nationaal Park van België van maar liefst 6.000 ha groot. Een gevarieerd natuurgebied dat zich sinds de IJstijd rond de Maasvallei heeft gevormd en nu het domein is van wandelaars en fietsers. Deze moeten het gebied wel delen met een grote verscheidenheid aan dieren. Herten, vossen, dassen, wilde zwijnen, je kunt ze allemaal tegenkomen.

De poort naar De Hoge Kempen is Connecterra, waar je vanaf de oude mijnschachttoren een panoramisch uitzicht over de omgeving heeft. Hier starten ook de wandelroutes – met of zonder gids. Regelmatig zijn er speciale (natuur)activiteiten.

Eten met een ster

Toe aan een hapje eten? Kies een van de vele lokale restaurants uit, aan een pittoresk dorpsplein. Of maak er een gastronomisch Michelin-feest van in het Terhills Hotel. Want de veelzijdigheid van het gebied ziet je ook terug op tafel.

Terhills ligt uitermate gunstig voor uitgebreide shopping expedities. In drie landen zelfs. Proef de Bourgondische sfeer in Maastricht, laat je verrassen in Aken (Duitsland) of sla je slag in hét outlet center van België, Maasmechelen Village. Collecties van top designers neem je voor een aantrekkelijke prijs mee naar huis.

Ben je meer het sportende dan het shoppende type, neem dan eens een kijkje bij het Terhills Cablepark. Of beter nog: trek je wetsuit maar aan. Je kunt er op twee waterskibanen uw kunsten vertonen, van 120 meter en maar liefst 757 meter lang. Liever een golfbaan? Dan is Golfclub Spiegelven in Genk je bestemming.

Nieuw vakantiepark

In de nabije toekomst staat er voor Terhills nog veel meer op het programma. Er komt nog een bijzonder winkelgebied bij, een uitgebreid wellness centrum, een wetenschapscentrum - meer dan genoeg om een heel weekend mee te vullen.

De perfecte omgeving dus voor een compleet nieuw vakantiepark. De plannen ervoor liggen al op de tekentafel. Zoals het er nu naar uitziet kunnen liefhebbers van natuur, cultuur en ontspanning op niveau uitkijken naar een uniek concept van 250 luxeverblijven, met een bijpassend servicepakket. Wij zijn benieuwd!

Meer informatie over de natuur in onze parken en onze duurzame initiatieven vind je in Our Natural Plan.