Wij doen mee aan de Landelijke Opschoondag

Een heerlijke dag. Je wandelt van je cottage naar de Market Dome. Genietend van de natuur. Bomen, struiken, bloemen – alles is even mooi. En dan… een leeg appelsappakje! Aaargh!

Dat irriteert. Het kan weggewaaid zijn. Het kan uit een kinderwagen gevallen zijn. Maar het hoort in ieder geval niet thuis in het groen. Want daar hechten we veel waarde aan.

familie in de natuur

Zaterdag 19 maart: helpen jullie mee?

Omdat wij zuinig zijn op de natuur doen we mee aan de Landelijke Opschoondag. Dit is een jaarlijks initiatief van NederlandSchoon - dit jaar op zaterdag 19 maart a.s.

Onze medewerkers steken dan de handen uit de mouwen om alles in en rondom onze parken er tiptop uit te laten zien. Zwerfafval wordt verwijderd, prullenbakken extra geleegd. En voel je vrij om mee te helpen, net als tienduizenden andere Nederlanders, gemeenten en bedrijven in hún omgeving doen.

Vele handen maken licht werk: doe mee met de Landelijke Opschoondag!
 

Beter dan afval opruimen: minder weggooien

Afval is niet altijd afval. Kwestie van er anders tegen aan kijken. Het is bijvoorbeeld prima knutselmateriaal. Voorbeelden?

  • Een eierdoos kun je uitstekend gebruiken als 'kassa' voor contant geld. Je hoeft er eigenlijk niets voor te doen. Hooguit een leuk kleurtje geven. Handig voor op de rommelmarkt!
  • Maak een vogelhuisje uit een melkpak. Spoel het goed uit, droog het en niet de bovenkant dicht. Maak er een gat in voor een kleine vogel (grote zijn te zwaar voor dit huisje). Verstevig het met plakband en hang aan een boom.
  • Koffiecupjes zijn de perfecte basis voor sieraden. Sla ze plat en maak er een kleurige ketting, ring of broche van. Of plak ze op een vilten tas en maak er een unieke modeaccessoire van.

Goh. Wat een leuk weetje..

  • Een plastic fles breekt nooit helemaal af. De fles brokkelt af en er blijven microplastics achter.
  • Sigarettenpeuken zijn erg schadelijk. Eén peuk vervuilt 8 liter grondwater.
  • Bananenschillen en klokhuizen zijn ook zwerfafval. Ze hebben een afbraaktijd van 2 weken tot 1 jaar.
  • Een blikje heeft minimaal 50 jaar nodig om af te breken.
  • Een krant heeft 6 maanden nodig om af te breken.

Meer weten over onze duurzame initiatieven? Neem een kijkje op Our Naturall Plan