Getest: Climbing adventure

Zekeringen vast en helm op? Begin maar met klimmen en klauteren! Jaden Kuijper (11) testte het klimparcours voor je uit voor het televisieprogramma Cool Factor. Lees hieronder haar tips.

Iedere zatermorgen kun je om 7:50 uur kijken naar een aflevering van het superspannende televisieprogramma Cool Factor. Een serie waarin kids het tegen elkaar opnemen in ijzingwekkende stunts in Center Parcs. Hier op dit blog geven de deelnemers tips over de stunts. Jaden Kuijper (11 jaar) uit Zeist waagde zich aan de Climbing Challence (klimparcours). Volgens Jaden is deze activiteit helemaal te gek!

Wat houdt het klimparcours in?
Tijdens het klimparcours kies je je eigen route en word je overladen met uitdagingen! Je zit vast aan zekeringen en je bent goed beschermd door het dragen van een helm. Kies je eigen moeilijkheidsgraad, klim zo hoog als je wilt en kijk vooral niet naar beneden.

De klimmuur, ben jij er klaar voor?

Testrapport

Hoe bereid je je voor?
“Bekijk alvast het klimparcours voordat je begint. Zo weet je precies wat er komen gaat en kun je supersnel door het parcours heen klauteren.”

Kick score op schaal van 1 tot 10?
“Een dikke 8! Het hele parcours zit vol uitdagingen en je kunt overal in klimmen. Je kunt zelfs super hoog gaan, dat is wel spannend!”

Wat raad je andere kinderen aan?
“Verstand op nul. Je kunt zelf bepalen hoe snel je het parcours wilt afleggen, dat is wel fijn.”

Tips:
“Kijk niet naar beneden, dat is verloren tijd. O ja, het belangrijkste: ga niet op de kleine stenen staan! Sommige zijn te klein om op te staan en het is zonde als je dan valt. “

Waar kun je overal klimmen bij Center Parcs?

Veel parken van Center Parcs hebben een klimwand. Bekijk hier het hele klimaanbod.

Jaden in actie zien? Kijk elke zaterdag om 7:50 uur naar Cool Factor op Nickelodeon!