Getest: Vlotten & Hutten bouwen

Jesse in de weer met het vlot. Goed vasthouden!

Zwemvest aan en sleep zo snel mogelijk alle attributen achter je aan in het water. Pas op dat je niets verliest, anders moet je weer terug! Jesse is deelnemer van het televisieprogramma Cool Factor en vertelt hoe je het beste een vlot kunt bouwen bij Center Parcs.

Iedere zatermorgen kun je om 7:50 uur kijken naar een aflevering van het superspannende televisieprogramma Cool Factor. Een serie waarin kids het tegen elkaar opnemen in ijzingwekkende stunts in Center Parcs. Hier op dit blog geven de deelnemers tips over de stunts. Jesse Struik (12 jaar) uit Dordrecht deed aan Raft Building voor het programma Cool Factor (Vlotten & Hutten bouwen). Volgens Jesse een supervette activiteit vol met spanning!

Wat is Raft Building en Vlotten & Hutten bouwen?

Bij Raft Building is het doel om alle attributen die je toegewezen krijgt in één keer mee te nemen naar de overkant. En dat zwemmend! Door strategisch te werk te gaan, kun je de tegenpartij uitschakelen. Ga je voor snelheid? Dan raak je onderweg misschien wel wat kwijt… Wil jij ook zoiets doen bij Center Parcs? Dat kan! In verschillende parken kun je je eigen vlot en/of hut bouwen. Dit wordt onder de naam ‘Vlotten & Hutten bouwen’ aangeboden. Midden in de natuur, in het bos of aan de rand van het meer, samen met andere kids een vlot of (boom)hut bouwen. Wie heeft een goed plan? Wie kan anderen leren stevige knopen te leggen? Samenwerken is belangrijk!

Testrapport Jesse

Hoe bereid je je voor?
“Je kunt van te voren zien welke attributen je krijgt. Bedenk alvast hoe je dit aan elkaar gaat knopen. Houd vooral je zenuwen goed in bedwang, anders pruts je misschien maar wat.”

Kick score op schaal van 1 tot 10?
“Een 9! Het is echt kicken. Er komt zo’n enorme spanning bij kijken. Je moet slim te werk gaan, anders valt alles uit elkaar.”

Wat raad je andere kinderen aan?
“Zorg ervoor dat alle attributen goed aan elkaar vast blijven zitten. In het water is het veel lastiger om nog iets eraan te doen.”

3 tips:
“Goede voorbereiding is al het halve werk, dus verzin alvast een knoopstrategie. Probeer of alles goed blijft zitten door eraan te trekken. En als je een wedstrijdje doet: denk aan je tijd!”

Waar kun je Vlotten & Hutten bouwen?

Vlotten & Hutten bouwen kun je doen in de parken: Het Heijderbos, De Huttenheugte, De Vossemeren (België) en Park Bostalsee (Duitsland).

Jesse in actie zien? Kijk elke zaterdag om 7:50 uur naar Cool Factor op Nickelodeon!