Maak je eigen Kerstcadeaus!

Niets is zo fijn als je familie of vrienden met een zelfgemaakt persoonlijk geschenk te verrassen. Wij hebben enkele leuke ideeën voor je verzameld, die gegarandeerd voor blije gezichten zullen zorgen.

Verjaardagskalender

Zo kort voor het begin van het nieuwe jaar kan iedereen een mooie verjaardagskalender goed gebruiken. Er zijn voorbereide exemplaren waarin je alleen nog maar foto's hoeft in te voegen. Overigens kun je de hele kalender ook zelf in elkaar zetten, door de maanden en dagen op papier te zetten en deze met plakband of een spiraalring met elkaar te verbinden. Ook in de geheel zelfgemaakte versie plak je bijvoorbeeld foto's in of laat je de (klein)kinderen mooie tekeningen maken.

Sneeuwbol

Glimmende sneeuwbollen kunnen fascinerend zijn. En het is heel gemakkelijk om ze zelf te maken! Daarvoor heb je een leeg glazen potje met deksel nodig, figuren die je in het glas wilt zetten, glitter, pailletten, kunstsneeuw en dergelijke, en verder gedestilleerd water, een lijmpistool en cadeaulint. De figuren worden met het lijmpistool aan de binnenkant van het deksel geplakt en het water en glitter in het glas gedaan. Om er voor te zorgen dat de 'sneeuw' langzaam valt, kan het nuttig zijn om een paar druppels babyolie aan het water toe te voegen. Draai het glas vervolgens stevig dicht en plak het met het lijmpistool rondom het deksel vast zodat het glas goed is afgesloten. Om de sneeuwbol er leuker uit te laten zien, kun je cadeaulint om het deksel wikkelen. 

Warmtekussen

Niet alleen in de koude winter is warmte- of pittenkussen een goede ondersteuning. Ook bij stress of buikpijn verricht het kussen wonderen. Alles wat je nodig hebt voor het maken van zo'n kussen is stof (katoen of linnen), graankorrels of vruchtenpitten, en een naaimachine. De vorm en grootte kies je zelf. Als je een groot kussen naait, moet je er wel aan denken om het kussen in meerdere vakken te naaien en te vullen, zodat de korrels gelijkmatiger worden verdeeld. Naai alle zichtbare naden dubbel en gebruik geen materiaal dat niet geschikt is om in de magnetron op te warmen. Als je wilt, kun je het kussen ook versieren met opgenaaide letters of namen.

Nog een kleine tip

Wat voor cadeau je ook geeft: een mooie verpakking geeft al plezier! Met bonte strikken, stempels, stickers, dennenappels en nog veel meer wordt elke cadeauverpakking een blikvanger. Daarbij kun je zelfs de krant als cadeauverpakking gebruiken!

We wensen je veel plezier bij het knutselen en het weggeven!

Heb jij al eens je eigen cadeau geknutseld? Vertel het ons en deel je ideeën!