Mijn mooiste dag als moeder

Vandaag is het Moederdag - de dag waarop het moederschap in het middelpunt staat. Om die reden hebben we twee medewerksters van Center parcs gevraagd om een herinnering aan een bijzonder mooie dag als moeder met ons te delen. Bij het lezen van deze verhalen zul je het al merken: het hoeft niet Moederdag zelf te zijn - elke dag als moeder heeft het immers in zich om de mooiste dag van je leven te worden.

moederdag

Een betoverende fietstocht

"Leren hoe je zonder zijwieltjes kunt fietsen was een grote stap in het leven van mijn kinderen. Een van mijn mooiste herinneringen van vorig jaar houdt daar verband mee: Op een heerlijke zondag in de lente, mijn kleintjes waren zes en zeven jaar oud, gingen we op de fiets, voorzien van picknickspullen, over de groene route van Vernon naar Giverney. Het begin was een beetje chaotisch, omdat het verkeer in de stad ondanks de fietspaden niet altijd erg overzichtelijk is. Maar buiten de stad vonden we vrijheid en ontspanning! Hoe langer we onderweg waren, des te meer plezier we hadden. Na zes kilometer gingen we picknicken: uitgerust met heerlijke broodjes en verfrissend water met munt genoten we van de tuin van Claude Monet. Betoverend! Het was een prachtige dag en we gaan proberen om dit avontuur zo vaak mogelijk te herhalen - misschien zelfs nog dit voorjaar!"

Isabelle - Communication Manager, Center Parcs Frankrijk

tuinen van claude monet

Het geluk van het weerzien

"Liefde en angst horen bij elkaar. Als je van iemand houdt, dan is dat een heel mooi gevoel. Helaas hoort de angst voor het verlies van de geliefde daar ook bij. Mijn dochter Emma is een heel vrolijk kind. Net als voor elk ander kind is de wereld ook voor haar een bonte en avontuurlijke speeltuin en is het leven een ontdekkingsreis. Op een stralende zondagmorgen - Emma was net zes geworden - was ze plotseling verdwenen. We lagen allemaal nog in bed, en op de een of andere manier was Emma al naar beneden gegaan. Toen ik in de keuken kwam om het ontbijt te maken, trof ik in de woonkamer geen spelende en zingende Emma aan. Ik riep haar. Niets. Ik doorzocht het hele huis. Niets. Mijn hart stond even stil toen ik zag dat de buitendeur openstond. Ik ging naar buiten en riep haar. Niets. Ik riep nog een keer. Niets. Ik rende de straat op - en daar kwam ze de hoek om, met een boodschappentas vol broodjes en een krant, meer achter zich aan slepend dan dragend. Stralend riep ze me: "Mammie, heb je mijn chocolademelk al gemaakt?" Mijn geluk was niet te beschrijven."

Claudia – Online Media, Center Parcs Duitsland