Getest: High Adventure Experience

De spanning stijgt flink wanneer je op enkele meters boven de grond een parcours moet gaan afleggen. Niet iets voor angsthazen… Maxim van der Wilk (12 jaar) testte voor het televisieprogramma Cool factor de High Adventure Experience.

Iedere zaterochtend kun je om 7:50 uur kijken naar een aflevering van het superspannende televisieprogramma Cool Factor. Een serie waarin kids het tegen elkaar opnemen in ijzingwekkende stunts in Center Parcs. Op dit blog geven de deelnemers tips over de stunts. Maxim van der Wilk (12 jaar) uit Rotterdam moest wel even een paar keer slikken toen hij op grote hoogte stond. Eng of niet, hij heeft het parcours afgelegd!

Wat is de High Adventure Experience?
De High Adventure Experience is een outdoor activiteit, waarbij je op enkele meters hoogte een parcours aflegt door middel van touwen. Uiteraard ben je goed beschermd door een helm en zit je stevig vast aan touwen. Dit neemt niet weg dat het best eng is als je op een dun touwtje staat, toch?

Opperste concentratie op grote hoogte...

Testrapport van Maxim

Hoe bereid je je voor?
“Ik moest tijdens de Cool Factor challenge als eerste, dus ik kon van niemand afkijken. Stiekem was dit fijn, want dan weet je nog niet wat je te wachten staat. Je moet gewoon gaan!”

Kickscore op schaal van 1 tot 10?
“Ik geef het een 7. Het was megagaaf, maar ook super spannend.”

Wat raad je andere kinderen aan?
“Geef vooral niet op en blijf doorgaan! Het komt heel vaak voor dat je valt. Natuurlijk wordt je opgevangen door alle touwen om je heen, maar doordat je steeds opnieuw moet beginnen, kan het best zwaar worden.”

3 tips:
Het is heel belangrijk dat je je verstand op nul zet. Het is super hoog, maar er kan je niets gebeuren. Je moet vooral doorgaan en niet opgeven. Wat voor mij het belangrijkste was tijdens de wedstrijd, was de tijd.”

Waar kan ik de High Adventure Experience vinden?

Je vindt deze activiteit op verschillende Center Parcs parken. Kijk hier voor een overzicht van activiteiten. Kijk hier voor meer informatie over de High Adventure Experience.

Maxim in actie zien? Kijk elke zaterdag om 7:50 uur naar Cool Factor op Nickelodeon!

comments powered by Disqus